"Sok esetben azonban szükséges az embernek a bor. A gyenge gyomrot erősíti, az elfogyott erőt újjáteremti, a hideglelősnek meleget ad, ha sebre cseppented, begyógyítja, elűzi a búslakodást, messze kerget a lélekből minden fásultságot, vígságot hoz, és az útitársak kedve is megjön egyszeriben a társalgásra." (Szt. Ágoston)




B E M U T A T K O Z Á S
  •  Köszöntő 
  •  Etyek történelméből 
  •  Tradíció 
  •  Bor és az egészség 
  • * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    Köszöntjük a Velezvin oldalán!

    A cégünk szőlőterületei az Etyek-Budai borvidéken - amit a magyar Champagne-nak is hívnak - a váli völgyben - régi Duna völgye - vannak.

    Szőlőterület Vál


    142 ha saját területen gazdálkodunk minőségi szőlőfajtákkal: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cserszegi Fűszeres, Zöldveltelíni, Müller Thurgau, Szürkebarát stb. Az etyeki borok sajátosan jó ízvilágának és egyedi tulajdonságainak köszönhetően dinamikusan növekszik az ismertségük és a preztízsük, noha alig 15 éves a borvidék. Cégünk a reduktív eljárással készülő, aromatikus, magas illat- és zamat-intenzitással rendelkező borok készítésére helyezi a fő hangsúlyt.

    Chardonnay szőlő 2006.10.27-én.


    A magyar borfogyasztó társadalomban is egyre nagyobb elismerést kapnak az etyeki borok!
    Cégünk más borvidékeken is érdekelt, ahol mint felvásárló dolgozik.